De 5 voordelen van refurbished smartphones

19-06-2024 / Nina

In een wereld vol mobiele technologie worden opgeknapte of ‘refurbished’ smartphones steeds populairder. Ze bieden een kwalitatief, milieuvriendelijk en goedkoper alternatief voor een nieuwe smartphone. Benieuwd of het iets voor jou is? Hier zijn alle voordelen op een rijtje!

Wat is een refurbished smartphone?

Een refurbished smartphone is een teruggestuurd toestel, soms zelfs een ongebruikt showroommodel, dat opnieuw wordt verkocht. In tegenstelling tot gewone tweedehandstoestellen worden deze telefoons wel eerst gecontroleerd, opgeknapt en gereinigd, zodat ze weer helemaal klaar zijn voor langdurig gebruik.

Waarom zou je kiezen voor een opgeknapt toestel?

1. Verlaagde prijs

Deze smartphones werken niet alleen zo goed als nieuw, ook de lagere kostprijs maakt deze toestellen erg interessant. Ze worden vaak verkocht voor een fractie van de prijs van nieuwe toestellen, terwijl je toch toegang hebt tot geavanceerde technologie. Zo kan een refurbished iPhone tot 50% goedkoper zijn dan een nieuw model. Niet mis, toch?

2. Duurzame keuze

Elektronisch afval is een groeiend probleem. Door een opgeknapte smartphone te kopen, voorkom je dat het toestel op een stortplaats belandt en draag je bij aan afvalvermindering.

Wist je dat je smartphone meer energie verbruikt tijdens de productie dan tijdens jouw gebruik? Het productieproces zorgt ook voor veel CO2-uitstoot. Door te kiezen voor een gereviseerd apparaat, verminder je de vraag naar nieuwe producten en daarmee de ecologische voetafdruk.

3. Betrouwbare kwaliteit

Refurbished smartphones worden grondig getest door experts om te zorgen dat ze perfect werken. Meestal krijg je er ook garantie bij, wat je beschermt tegen defecten en technische problemen. Bovendien zijn ze vaak voorzien van de nieuwste software-updates, zodat je kunt genieten van de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

4. Variëteit en beschikbaarheid

Met een gereviseerde smartphone heb je keuze uit een breed scala aan modellen, soms zelfs apparaten die niet meer nieuw verkrijgbaar zijn. Zo vind je altijd een telefoon die perfect bij je past. Plus, opgeknapte toestellen komen vaak met accessoires zoals opladers en oordopjes, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

5. Veiligheid en privacy

Alle gereviseerde smartphones worden volledig gereset en ontdaan van alle eerdere gegevens. Zo weet je zeker dat je apparaat net zo veilig is als een nieuwe telefoon.

Samengevat

Gereviseerde smartphones zijn een slimme, voordelige keuze. Ze geven je toegang tot de nieuwste technologie zonder je bankrekening te plunderen, en je helpt meteen elektronisch afval en je ecologische voetafdruk te verminderen.

Wil je nog meer besparen? Kies dan een van onze gsm-abonnementen en geniet van alle voordelen van je nieuwe refurbished apparaat! Ontdek onze exclusieve aanbiedingen en vind het telefoonabonnement dat perfect bij jou past.

Word een echte expert in energiebesparing!

Ontvang deskundig advies, tips om dagelijks te besparen en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in jouw inbox. Zet de stap naar een groenere toekomst en lagere energiefacturen!

Combineer energie en telefonie en bespaar nog meer!

Bestel jouw simkaart en meld je aan bij je myMega klantenzone voor energie tijdens jouw inschrijving!

Om je contracten aan elkaar te koppelen, kun je ons ook contacteren via ons contactformulier.